Bredabaan 696
2930 Brasschaat
Tel: 03 633 16 96

info@dakhuus.org

overzicht
fotos

Aanbod

 

Terug naar Dakhuus
Terug naar Wellness en Pers. Vorming

zie ook

 Schrijf u hier in om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Email adres:
   
Voornaam:
   
Achternaam:
   
Interesse:
   


Schrijf u hier uit en u zal onze nieuwsbrief niet langer ontvangen.

Email adres:
   

 

 

Mindfulness

Met mindfulness (bewuste aandacht) gaan we op zoek hoe met stress en andere moeilijke dingen in het leven om te gaan. Door bewuste aandacht te geven aan de dagelijkse dingen van het leven en door met de ademhaling te oefenen onderbreken we waar we mee bezig zijn en herkennen we ons automatisch reactiepatroon. Daardoor komt er ruimte, openen er mogelijkheden en er ontstaat vrijheid en keuzemogelijkheid.

 

De mindfulnesstraining bestaat uit acht sessies. Er is een trainingsbundel met huiswerkopdrachten en vier cd’s om thuis mee te oefenen. Het is een praktische training en tijdens de sessies worden de basisoefeningen aangereikt. Iemand iets leren is in wezen onmogelijk, of het nu gaat om autorijden of bewuste aandacht oefenen: leren doen we altijd zelf en tijdens een training worden dingen enkel aangereikt. Dompel jezelf onder in de praktijk van het oefenen om te weten te komen waar het echt om gaat. Beschouw het als een experiment, schort in deze periode even je oordeel op en geef jezelf de kans om er ten volle van te proeven.

 

Het programma is wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op het Handboek Meditatief Ontspannen van dr. Jon Kabat-Zinn, Medisch Centrum Universiteit van Massachusetts, U.S.A., een Effectief Programma voor het Bestrijden van Pijn en Stress.

 

Tijdens sessies één en twee richten we de aandacht systematisch op de “ademhaling” en op ieder stukje van het “lichaam”. Dit brengt ons dichter bij het huidige moment, zonder te oordelen.

 

In sessies drie en zes gaan we met het lichaam aan de slag door aangepaste “yoga-oefeningen”, liggend en staand. Hoe gaan we gewoonlijk met ons lichaam om, hoe reageren we wanneer we in de buurt van onze lichamelijke grenzen komen en hoe forceren we ons lichaam terwijl het er eigenlijk niet om vraagt? Door gewoon te luisteren en te voelen naar wat het lichaam is en kan, het lichaam niet te dwingen in wat we eigenlijk zouden willen zijn, verbeteren we vanzelf onze lichamelijke en emotionele flexibiliteit.

 

In sessies vier en vijf verkennen we onze “gedachten”, wat er in en rondom ons gebeurt (gewaarworden, voelen, horen en denken). Door het herkennen van gevoelens en gewaarwordingen worden we assertiever, evenwichtiger en rustiger in moeilijke situaties.

 

Tijdens de laatste twee sessies integreren we de oefeningen in het “dagelijkse leven”, we bekijken of er een andere manier is om met onze gedachten, gevoelens en gewaarwordingen om te gaan en hoe we stress op het moment zelf bewust kunnen ervaren en verminderen.

 

Meebrengen:

schrijfgerief, vanaf les 2: yogamatje of deken waarop je kan liggen, hoofdkussen.

 

 

Vragen of suggesties?
Stuur ons gerust een mailtje: info@dakhuus.org

Naam cursus Mindfulness
Code 5353
Start di 10/03/2020
Data 10/03, 17/03, 24/03, 31/03, 21/04, 28/04, 5/05, 12/05/2020
Aantal lessen

8 lessen,

van 19.30 tot 22.00u

Bijdrage

€ 254,00
(incl. map)

werkloos € 146,00

 

Bijdrage minus € 5,00 voor wie betaalt t.l. 1 maand vóór start van de cursus (niet geldig op werklozenprijs).

Inschrijving

Inschrijving

BELANGRIJK -> noteer de CURSUSCODE, die heeft u zo meteen nodig voor uw inschrijving.


Klik hier om in te schrijven via ons beveiligd formulier.

Alvast bedankt voor de getoonde belangstelling.