Bredabaan 696
2930 Brasschaat
Tel: 03 633 16 96

info@dakhuus.org

overzicht
fotos

Aanbod

 

Terug naar Dakhuus
Terug naar Wellness en Pers. Vorming

zie ook

 Schrijf u hier in om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Email adres:
   
Voornaam:
   
Achternaam:
   
Interesse:
   


Schrijf u hier uit en u zal onze nieuwsbrief niet langer ontvangen.

Email adres:
   

 

 

Hoogsensitiviteit

Een gevoelig onderwerp

Hoogsensitieve mensen hebben een zeer gevoelig zenuwstelsel. Zij hebben als het ware fijnere “antennes” waardoor zij indrukken dieper en intenser opnemen dan niet-sensitieve personen. Ongeveer 20% van de mensen zijn hoogsensitief. Het is dan ook geen ziekte maar een manier van zijn. Bij hooggevoelige mensen is er een bredere verbinding tussen de beide hersenhelften. Dit maakt dat zij meer informatie en prikkels binnen krijgen dan niet-sensitieve mensen. Je zou kunnen zeggen dat zij minder filteren en zodoende meer informatie naar binnen halen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij meer tijd nodig hebben om deze indrukken te verwerken. Hierdoor worden ze vaak aanzien als traag en/of verlegen.

 

Als je hoogsensitieve personen echter de kans geeft, zal je ontdekken dat ze heel wat te bieden hebben. Het zijn erg intelligente mensen die niet altijd de tijd en de ruimte krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor belanden ze nog al eens op een lager niveau van opleiding.

 

Het grootste probleem waarmee een hoogsensitief persoon echter te maken heeft, is overprikkeling. Als er gedurende een langere tijd of op een hogere frequentie prikkels blijven binnenkomen, raken zij overprikkeld. Dit kan voor een hoogsensitieve een zeer beangstigende ervaring zijn, veel van hen zijn dan ook een groot deel van hun leven bezig deze overprikkeling te voorkomen. Vaak ontzeggen zij zichzelf kansen en mogelijkheden.

 

De maatschappij is op dit moment niet ingespeeld op de sensitieve medemens en maakt dat velen van hen hun sensitiviteit proberen te verloochenen. Met alle gevolgen van dien. Een hoogsensitief persoon die langdurig is blootgesteld aan een overdaad van prikkels verliest het contact met zichzelf. Ziektes en gedragsproblemen zijn dan het “logische” gevolg.

 

Voel je jezelf aangesproken? Herken je jezelf of wil je gewoon meer weten/leren over hooggevoeligheid? Neem dan zeker deel aan deze cursus over dit prachtige onderwerp.

 

De workshop wordt gegeven door Cindy Matze. Zij heeft jaren lange ervaring opgebouwd binnen haar praktijk als therapeute en is daarnaast zelf ook een hooggevoelig persoon. Er wordt gestreefd naar een persoonlijke benadering met ruimte voor jouw eigenheid en eigen inbreng.

    

Vragen of suggesties?
Stuur ons gerust een mailtje: info@dakhuus.org

Naam cursus Hoogsensitiviteit
- groep a
Hoogsensitiviteit
- groep b
Code 5155 5358
Start za 16/11/19 za 07/03/20
Data 16/11, 23/11, 30/11, 7/12/2019 7/03, 14/03, 21/03, 28/03/2020
Aantal lessen 4 lessen,
van 09.30 tot 12.00u
4 lessen,
van 09.30 tot 12.00u
Bijdrage

€ 182,00

werkloos € 106,00

€ 182,00

werkloos € 106,00

 

Bijdrage minus € 5,00 voor wie betaalt t.l. 1 maand vóór start van de cursus (niet geldig op werklozenprijs).

 

Inschrijving

Inschrijving

BELANGRIJK -> noteer de CURSUSCODE, die heeft u zo meteen nodig voor uw inschrijving.


Klik hier om in te schrijven via ons beveiligd formulier.

Alvast bedankt voor de getoonde belangstelling.