Bredabaan 696
2930 Brasschaat
Tel: 03 633 16 96

info@dakhuus.org

overzicht
fotos

Aanbod

 • Beeldhouwen met speksteen
 • Bloemschikken
 • Breien
 • Creatief: kalligrafie - naaien - beeldhouwen met speksteen - kantklossen - breien
 • Culinair: bakken met natuurlijke zoetstoffen - koken voor beginners - feestelijk budgetkoken - bier proeven - bier en kaas - zomerse desserts - koken voor gasten - Indisch koken - Indonesisch koken - Italiaanse Classici - Italiaans koken: la pasta fresca - powerfood - snijtechnieken - Spaans koken - stoofpotjes - sushi - Thais koken - vegetarisch broodbeleg - vandaag, veggiedag - koken met vis - rode wijn, het ABC, wild van wild - wokken
 • Doe-het-zelf: fiets herstellen - glasramen maken - GPS - eigen sfeer in je interieur - gyproc plaatsen - klussen in huis - meubels maken - vergulde lijsten restaureren - stuc deco
 • Fotografie en film: digit. compactcamera - fotografie met instelbare camera - fotografie essentie - natuurfotografie - huisstudio - Photoshop Elements - Adobe Lightroom
 • Groene vingers: bloemschikken - minimoestuin
 • Juwelen maken - juwelen in bronsklei - juwelen met kraal- en rijgtechnieken
 • Kalligrafie
 • Kantklossen
 • Kookcursussen: zie 'culinair' hierboven
 • Mixed media - mini album
 • Mooi zijn: accessoires - juwelen maken - make-up - nail art - stijl en trends - stijlvol 50+ - natuurlijke verzorgingsproducten
 • Muziek en zang: gitaar - mondharmonica - ukulele - zingen onder de douche
 • Naaien: beginners en gevorderden - naaiatelier
 • Tekenen en Schilderen: tekenen beginners - schilderen met structuur in acryl - Chinese kalligrafie
 • Vergulde lijsten restaureren
 • Zang

Terug naar Dakhuus
Terug naar creativiteit

 

zie ookSchrijf u hier in om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Email adres:
   
Voornaam:
   
Achternaam:
   
Interesse:
   


Schrijf u hier uit en u zal onze nieuwsbrief niet langer ontvangen.

Email adres:
   

 

Gitaar voor beginners

Voor wie altijd al gezellig wilde meespelen met bekende nummers uit het folk-, pop- en rockrepertoire maar nog nooit een gitaar vasthield, is deze cursus de eerste stap.

We concentreren ons vooral op het inoefenen van de basisakkoorden op basis van bestaande nummers. Daarnaast besteden we de nodige aandacht aan rechter- en linkerhandtechniek, ritme, bas, melodie, …

De cursus richt zich tot echte beginners, dus niet tot wie al wat gitaar kan spelen. Kennis van notenleer is dan ook niet vereist.

Breng een akoestische gitaar mee, liefst ook een muziekstaander.

Voor startdatum, prijs en inschrijving klik hier.

 

Mondharmonica voor beginners

mondharmonica 2

De mondharmonica is momenteel een zeer populair instrument(je). Het past gemakkelijk in je zak en je kan het dus gemakkelijk overal meenemen. Spelen tijdens een file, aan het kampvuur of de BBQ, tijdens je vakantie, op een feestje of gewoon in je vrije tijd, het kan allemaal en het ontneemt veel stress!

 

Heb je enig gevoel voor muziek en bevalt de wonderbaarlijke klank van de mondharmonica je, dan is deze cursus iets voor jou.  Menig muziekliefhebber heeft in deze cursus reeds de microbe te pakken gekregen en … met knappe resultaten!

 

Spelenderwijs leer je diverse bekende melodietjes. Bedoeling is dat we met de bekende “bluesharp” in de toonaard “C” (of DO)  diatonische klanken leren creëren, zoals “benden” (erkende klanken uit de westernmovies”) en vele andere trucks. De melodietjes worden gespeeld met behulp van “tabs” (een vorm van bladmuziek), hoewel het de bedoeling is zo snel en zo veel mogelijk uit het hoofd te spelen teneinde de concentratie meer te leggen op het gevoel. Kennis notenleer is dus absoluut geen noodzaak om aan deze cursus te kunnen deelnemen. 

 

Om samen te kunnen spelen, gebruiken we tijdens de lessen een bluesharp in C, welke de meest verspreide en goedkoopste uitvoering is. Deze zit in de cursusprijs inbegrepen (prijs instr.o.v.v. prijswijzigingen bij onze leverancier), dus als je al een harmonica in C bezit (eender welk model, chromatisch mag ook) mag je € 38,00 van de cursusprijs aftrekken.

Voor startdatum, prijs en inschrijving klik hier.

    

Ukulele voor beginners

Vaak wordt dit instrument een beetje lacherig afgedaan als “klein gitaarke”.

Het karakter en de muzikale mogelijkheden van de ukulele zijn veel groter dan zijn gestalte. Vandaar ook de groeiende populariteit van het zomerse en speelse instrument. In 6 lessen leer je de basisbeginselen (stemming, houding, enkele eenvoudige akkoorden), om vervolgens meteen over te gaan tot echt musiceren.

Je (sopraan)ukulele zit in de cursusprijs inbegrepen, dus als je er al één bezit mag je €56,00 van de cursusprijs aftrekken.

Voor startdatum, prijs en inschrijving klik hier.

 

 

Zingen onder de douche

Zing jij graag maar durf je dat (nog) niet zo goed in het bijzijn van anderen? Dan is deze beginnerscursus zang misschien wel iets voor jou!

Zingen is leuk en ontspannend! Bovendien is je stem een instrument dat je altijd bij je hebt! In deze cursus slaan we dan ook aan het experimenteren met onze stem. Op een speelse manier en aan de hand van eenvoudige nummers leer je je stem muzikaal gebruiken. Verbazend ook hoeveel je leert door naar elkaar te luisteren. We staan stil bij ademhalingstechniek en stemvorming en er is zelfs plaats voor meerstemmigheid… maar bovenal genieten we gewoon van het samen zingen! Dus waag je kans en kom meedoen!

Niveau: beginnende zangers, zangliefhebbers.

Voor startdatum, prijs en inschrijving klik hier.

 

Vragen of suggesties?

Stuur ons gerust een mailtje: info@dakhuus.org

Cursusinfo

Naam cursus Gitaar voor beginners Mondharmonica voor beginners Ukelele voor beginners Zingen onder de douche
Code 4183 4071 4029 4114
Start/Data za 11/02/17
ma 13/03/17 di 02/05/17 ma 13/02/17
Aantal lessen 10 lessen,
van 10.30 tot 12.00u
8 lessen,
van 20.00 tot 22.00u
6 lessen,
van 20.00 tot 21.45u
6 lessen,
van 19.45 tot 21.15u
Bijdrage € 184,00 (excl. instr.)
werkloos € 92,00
€ 208,00 (incl. mondharm. tvw € 38,00)
werkloos € 124,00
€ 224,00 (incl. ukelele twv € 56,00)
werkloos € 140,00
€ 138,00
werkloos € 69,00

Bijdrage minus € 5,00 voor wie betaalt t.l. 1 maand vóór start van de cursus (niet geldig op werklozenprijs).

Inschrijving

 

Inschrijving

Ik wens mij in te schrijven voor de volgende cursus (één inschrijving per e-mail)

Opmerkingen
   
Persoonlijke info  
   
Je kent het Dakhuus via 

* zijn verplicht in te vullen velden

Alvast bedankt voor de getoonde belangstelling.