Bredabaan 696
2930 Brasschaat
Tel: 03 633 16 96

info@dakhuus.org

overzicht
fotos

 

Schooljaar 2019-2020

Terug naar Dakhuus
Terug naar Talen

zie ookSchrijf u hier in om op de hoogte te blijven van ons aanbod.

Email adres:
   
Voornaam:
   
Achternaam:
   
Interesse:
   


Schrijf u hier uit en u zal onze nieuwsbrief niet langer ontvangen.

Email adres:
   

 

Welkom bij onze afdeling

Talen 2019-2020

Klik in de linkermarge op de cursus van je keuze voor meer info en data.

               

Met zo'n 50 groepen is het Dakhuus het grootste talencentrum van de regio. Jaarlijks verwelkomen wij dan ook meer dan 500 deelnemers.

 

Twijfels over je niveau?
Op zaterdag 7 september van 13.30 tot 16.30u is er een infodag waarop je samen met onze taallesgevers je niveau kan bepalen.
Als je voor een bepaalde lesgever komt of voor een exotische taal, informeer je best even op voorhand naar de aanwezige lesgevers.

 

Methode

 • Niet-schoolse aanpak
  De aanpak van het Dakhuus is anders dan die van het traditionele taalonderwijs. Praktische vaardigheden staan centraal, terwijl grammatica mondjesmaat wordt aangebracht. Er zijn geen strikte programma’s en examens, waardoor elke groep kan werken volgens eigen tempo en interesse.
 • Haalbaar ritme
  Met uitzondering van de snelcursus Nederlands komen onze taalgroepen één keer per week samen. Hierdoor kan je de lessenreeks volgen aan een haalbaar ritme. We komen niet samen tijdens de schoolvakanties en ook niet op/of aan de vooravond van een wettelijke feestdag.
 • Beperkte groepen
  Wie zich inschrijft voor een conversatiecursus, een snelcursus of een intensieve cursus komt in een beperkte groep terecht. We houden deze groepen bewust klein (max. 8 tot 12 deelnemers) zodat je als deelnemer zeker voldoende aan bod komt. Dit geldt ook voor de nieuwe cursus Zakelijk Engels.
 • Handboeken
  Je kan je boek(en) de eerste les bij ons aanschaffen zolang de voorraad strekt. Verkoopprijs onder voorbehoud van wijzigingen bij onze leverancier. Let op: handboeken zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. De werklozenkorting geldt dus ook niet voor handboeken.
 

Reeksen op jaarbasis

Deze groepen komen samen tot april/mei.

 • Niveau 1

Deze cursussen zijn voor absolute beginners. U kent misschien wat woorden maar daar stopt het zo ongeveer.

 • Niveau 2
  Als toerist kan u al vrij goed overbrengen wat u wil. Misschien hebt u zelfs ooit al één of 2 jaar taallessen gevolgd.
 • Niveau 3
  U kan al goed converseren en beschikt reeds over een ruime woordenschat.
 • Niveau 4
  Om uw taalkennis verder te perfectioneren.
 • Conversatie

In deze cursussen kan je je verworven kennis onderhouden. Spreekvaardigheid en woordenschat worden verder ontwikkeld.
OPGELET ! Minstens niveau 3 moet bereikt en vervolledigd zijn.

 • Nederlands voor anderstaligen

Deze cursussen zijn voor niet-Nederlandstaligen. Er zijn geen diplomavereisten, maar je moet wel het Latijnse schrift kunnen lezen en schrijven. Wie deze snelcursus volgt, heeft twee keer per week les: op dinsdag- en donderdagvoormiddag.


Beter Nederlands voor anderstaligen - BEPERKTE GROEP

U spreekt al een behoorlijk mondje Nederlands maar maakt nog veel spraakfouten?  Dan is deze praatgroep uiterst geschikt voor u.

 • Exotische talen

Elk cursusjaar biedt het Dakhuus enkele exotische talen aan in zowel kort- als langlopende cursussen. Het aanbod gaat van Grieks en Portugees tot Zweeds op reis enz. Om met een goed gevulde groep te kunnen starten, bieden we slechts om de paar jaar een nieuwe exotische taal aan. Op die manier zijn er voldoende cursisten en is er ook veel meer kans op vervolgjaren voor deze talen.

 

Korte reeksen

 
 • Reiscursus

In deze cursus maak je als absolute beginner op een actieve manier kennis met een taal. De lessen focussen op verschillende situaties die je op (zaken)reis kan tegenkomen: openbaar vervoer, contacten leggen, hotel en restaurant, winkelen enz. De klemtoon ligt niet alleen op woordenschat, maar ook op een correcte uitspraak. Een verkeerde uitspraak leidt immers vaak tot grote misverstanden. Verwacht niet dat je de taal op een gevorderd niveau zal beheersen, maar na een reiscursus zal je je zeer zeker uit de slag kunnen trekken. En misschien heb je de smaak dan wel te pakken?

 
 • Intensieve cursus

Deze cursus richt zich tot cursisten die hun verloren taalkennis op een intensieve manier willen opfrissen. Naast de lessen wordt er ook wekelijks huiswerk gegeven. De volledige grammatica wordt herhaald met bijzondere aandacht voor schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Verder komt zowel algemene als zakelijke woordenschat aan bod. De lessen worden gekenmerkt door een gevorderd niveau. Een diploma hoger secundair onderwijs is dan ook een vereiste: ooit moet je het allemaal gekend hebben.


Vragen of suggesties?
Stuur ons gerust een mailtje: info@dakhuus.org

.

Inschrijven kan online (zie formulier onderaan elke pagina) ofwel telefonisch (ma en do 13.00-17.00u en wo 17.00-18.30u).

 

’t Dakhuus vzw respecteert uw privacy.  Hoe doet ze dat?  Wat zijn uw rechten? 
Klik hier om te bekijken hoe ’t Dakhuus de GDPR-privacywetgeving in de praktijk brengt.